Bankrekening openen

Het is heel eenvoudig om een bankrekening te openen in Spanje. Je kan in theorie zonder NIE-nummer een bankrekening openen. Iedereen die woont en werkt in Barcelona heeft recht op een gratis bankrekening en een bankkaart bij de bank waar je salaris wordt gestort. In het Spaans spreken we van “nomina” als het gaat over salaris(strookje).

Online Only Bank:

Klassieke Banken:

Het is niet zo heel belangrijk welke bank je uiteindelijk kiest. “Vroeger” kozen mensen vaak voor Caixabank omdat die heel veel pinautomaten hebben. Tegenwoordig betaal je overal met de kaart en is dit niet meer een doorslaggevend argument om te kiezen voor een bank.

Het kan goed zijn dat er niemand is die Engels spreekt als je een bankrekening gaat openen. Het is dan heel belangrijk dat je duidelijk maakt dat je een bankrekening wil openen om je salaris te laten storten.

Zo kan je hopelijk voorkomen dat je na 3 of 6 maanden plots zonder waarschuwing een “maintenance fee” wordt aangerekend. Het is namelijk zo dat je met enkel je Europese Paspoort of identiteitskaart wel degelijk een bankrekening kan openen. Echter zal deze bankrekening dan NIET GRATIS zijn. Daarom belangrijk dat je eerst een NIE-Nummer aanvraagt en duidelijk maakt dat je de rekening gaat gebruiken om je salaris te laten storten.

laatste update: 09-07-2020