Bankrekening

Het is heel eenvoudig om een bankrekening te openen in Spanje. Je kan in theorie zonder NIE-nummer een bankrekening openen. Bij veel banken is er de mogelijkheid om een gratis bankrekening te openen als je woont en werkt in Barcelona. Het is voldoende om je salaris te laten sorten op deze bankrekening. Het Spaanse woord voor salaris is “nomina”.

Online Bank:

Klassieke Banken:

Het is niet zo heel belangrijk welke bank je uiteindelijk kiest. “Vroeger” kozen mensen vaak voor Caixabank omdat die heel veel pinautomaten hebben. Tegenwoordig betaal je overal met de kaart en is dit niet meer een doorslaggevend argument om te kiezen voor een bank.

Het kan goed zijn dat er niemand Engels spreekt als je een bankrekening gaat openen. Het is dan heel belangrijk dat je duidelijk maakt dat je een bankrekening wil openen om je salaris te laten storten.

Zo kan je hopelijk voorkomen dat je na 3 of 6 maanden plots zonder waarschuwing een “maintenance fee” wordt aangerekend. Een Europees paspoort of identiteiskaart is voldoende om een bankrekening te openen in Spanje. Echter zal deze bankrekening dan NIET GRATIS zijn. Daarom belangrijk dat je eerst een NIE-Nummer aanvraagt en duidelijk maakt dat je de rekening gaat gebruiken om je salaris te laten storten.

laatste update: 19-04-2021