Wonen in BCN: ritme

Verhuizen naar Spanje en leven volgens het ritme dat je voordien gewoon was? Goed idee? Of toch maar meedoen met de “locals”.

Dagelijks patroon in Barcelona:

Ontbijt (desayuno)

Ontbijt wordt door vele Catalanen regelmatig overgeslagen. Als er wat gegeten wordt zal het iets klein zijn bij de koffie of thee. Denk dan aan “pan con tomate” of een croissantje. Er wordt gewacht tot 11.00 om iets meer te eten.

La hora de la bocadilla: 11.00

Als je door de straten van Barcelona loopt rond 11.00 zal je zien dat veel mensen in groep op een terras zitten. Dit zijn mensen die samen pauze nemen. Een typische bestelling kan dan zijn een koffie en broodje fuet.

Lunch (comida): 14.00 – 16.00

Menu del dia! In Spanje kan je doordeweeks kiezen voor een menu del dia. Je krijgt dan een voorgerecht, hoofdgerecht, desert en koffie bier of een glas wijn. Bij sommige menus del dia krijg je soms zelfs een hele fles wijn!! Prijzen variëren tussen €10 – €25. Zeker een aanrader!

Vieruurtje (merienda): 17.00 – 18.00

Lichte maaltijd tussen lunch en avondeten. Stuk fruit, klein broodje, koekjes, yoghurt, ..

Avondeten(la cena): 20.00 – ….

Het avondeten begint pas na 20.00, als je op restaurant wil gaan eten op een voor Belgen of Nederlanders normaal uur, zal je merken dat alle restaurants gesloten zijn! Enkel restaurants die vooral worden bezocht door toersiten zullen rond 18.00 – 19.00 open zijn voor avondeten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *