Verhuizen naar Barcelona: 10 districten één voetbalclub!

Barcelona is onderverdeeld in 10 districten. Het nieuwe Barcelona shirt heeft 10 verticale strepen als hommage aan deze geweldige stad.

Is het altijd al je droom om één van deze districten je “thuis” te noemen en wens je dus te verhuizen naar Barcelona? Stuur ons nu een e-mail met je CV we kunnen je helpen bij het vinden van een Nederlandstalige baan in een contactcenter in Barcelona. jobs@deklantendienst.nl.

Shirt Presentatie

Ciutat Vella, Eixample, Sants/Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu en Sant Martí.

Als je gaat verhuizen naar Barcelona zal je in een van deze tien districten wonen. Veel nieuwkomers willen liefst in het centrum wonen omdat daar veel te beleven is.

Elk district heeft zo zijn voor en nadelen.

Ciutat Vella
Barceloneta, Barri Gòtic, Raval, allemaal behoren ze tot “Ciutat Vella” , Je vindt hier een fantastisch labyrint van pleinen en straatjes.

Eixample
Het Catalaanse woord voor “uitbreiding”, rond het begin van de 19de eeuw was er dringen nood aan meer ruimte. Architect Ildefons Cerdà kreeg van de Spaanse overheid de opdracht extra ruimte in te plannen.

Sants/Montjuic
Poble Sec ligt in dit district, hier vind je de beroemde Carrer De Blai alsook de Apollo. Het grootste treinstation alsook de langste winkelstraat van Spanje vind je in de wijk Sants.

Les Corts
de wijk Pedralbest ligt in les Corts, hier vind je veel heel rijke inwoners van Barcelona

Sarria-Sant Gervasi
La zon alta, de hogergelegen buurt,

Gracia
Bohemian Paradise, hier komen van oudsher de hippies samen. Als je nog nooit naar Fiesta De Gracia bent geweest ben je nog nooit in Barcelona geweest

Horta Guinardo
De trotste wijk van Barcelona, deze buurt zal altijd anders zijn

Nou Barris
letterlijk vertaald wil dit zeggen nieuwe buurt, en dat is het ook, een nieuw gecreerde buurt voor immigratie uit de rest van Spanje,
nu vind je hier een mix van allerlei culturen,

Sant Andreu
niet veel nieuwkomers kennen dit district heel goed, je zal hier vooral mensen vinden die hier al heel hun leven wonen

Sant Marti
van Sagrada Familia tot aan de zeelijn bij Poblenou

Fc Barcelona is natuurlijk niet de enige voetbalclub van de stad. Je hebt hier ook nog Espanyol Barcelona!

Wil je verhuizen naar Barcelona maar heb je nog meer informatie nodig?  Je kan ons altijd vrijblijvend een e-mail sturen. Deklantendienst.nl kan je ook helpen bij de zoektocht naar een baan in een Nederlandstalig contactcenter.

Stuur je CV en motivatiebrief naar jobs@deklantendienst.nl

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *