Is Barcelona nog wel veilig? Wat nu met die onafhankelijkheid van Catalonië?

We krijgen veel vragen over dit onderwerp.

Is Barcelona nog wel veilig?
Trekken alle bedrijven weg uit Barcelona?

Veel van de bedrijven waar Belgen en Nederlanders voor werken zijn zeker niet van plan om weg te trekken uit Barcelona. Er zal altijd werk zijn in één van de vele callcenters die Barcelona rijk is als je een Europese taal spreekt zoals Nederlands, Italiaans, Duits of Frans.

Natuurlijk zijn er ook veel jobs in callcenters voor onze vrienden uit de Scandinavische landen.

Veel van de bedrijven die callcenters hebben in Barcelona zijn hier reeds jaren actief. Voor deze bedrijven is het belangrijk dat ze werknemers kunnen vinden die verschillende talen spreken.

Stel een groot internationaal bedrijf zoals Google of HP is op zoek naar werknemers voor de klantendienst. Voor deze bedrijven is het niet voordelig om voor elk land waar ze actief zijn een filiaal op te starten ter ondersteuning van de klanten.

Het is veel interessanter om één locatie te hebben waar je klanten kan bedienen in alle talen van de Europese Unie.

Je hebt dus een locatie nodig waar veel mensen willen wonen. In West-Europa heb je een aantal steden waar je een concentratie vind aan callcenters.

*Sofia -Bulgarije
*Athene – Griekenland
*Praag – Tsjechië
*Lissabon – Portugal
*Dublin en Cork – Ierland

En natuurlijk de vele callcenters in Barcelona waar jij gaat werken.

Barcelona is een heel populaire stad voor expats. Hier kan je zonder probleem Italianen, Duitsers, Fransmannen of Engelsen vinden.

Stel je zoekt 10 werknemers die als eerste taal Italiaans spreken dan kan je deze vinden in Barcelona. Het is dus zeker niet zo dat deze bedrijven hier enkel gevestigd zijn wegens de lage loonlast.

Om echt te weten hoe het gaat aflopen met de mogelijke onafhankelijkheid van Catalonië is het wachten op de verkiezingen van 21-12-2017.

Als je als Belg of Nederlander wil werken in één van de vele callcenters die Barcelona rijk is zal er niet veel veranderen.

Voor vragen over dit artikel, of natuurlijk je CV kan je altijd een e-mail sturen naar jobs@deklantendienst.nl

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *