Solliciteren voor een Nederlandstalige job in Barcelona

  • belang van een overzichtelijke CV
  • motivatie brief

Bij de zoektocht naar een Nederlandstalige job in Barcelona is het belangrijk dat je over een overzichtelijke en duidelijke CV beschikt. De werkgever kan dan heel snel inschatten wat je sterke punten zijn.

Het belang van een duidelijke inleiding en afsluiting van de motivatie e-mail die je verstuurd met de CV als bijlage valt ook niet te onderschatten.

Voor Nederlandstalige bedrijven waar we mee samenwerken is het heel belangrijk om te weten wat je motivatie is om te wonen en werken in Barcelona.

Ze zoeken veelal mensen die minstens 10 – 12 maanden in Barcelona wensen te blijven. Langer mag ook natuurlijk, sommige medewerkers blijven jaren voor een Nederlandstalig contactcenter in Barcelona werken. Het is gewoon leuk werk en je hebt aangename collega’s. Na werk samen een drankje doen is zeker geen uitzondering.

Het heeft niet zoveel nut als ze je een baan aanbieden en je een uitgebreide training geven als je dan na een maand ermee stopt en terug naar Nederland wil.

Hoe zeker ben je dat je wil wonen en werken in Barcelona? Wat is de motivatie om hier te komen wonen? Deze punten zijn heel belangrijk in de e-mail die je stuurt maar ook tijdens het interview met het Nederlandstalige bedrijf ter plaatse.

Werken voor een contactcenter is ideaal voor studenten die 6 maanden of een jaar in Barcelona komen wonen en op zoek zijn naar een parttime job.

Ze gaan je vragen waarom je in Barcelona wil komen wonen en hoe lang je van plan bent hier te blijven.

Verhuizen naar Barcelona om in een call center te werken is niet iets dat je mag doen zonder er eerst goed over na te denken. Het ideale profiel voor een contactcenter in Barcelona is iemand die na zijn studies zin heeft voor avontuur.

Je wil zeker een jaar in Barcelona wonen voor je begint met een job waarvoor je gestudeerd hebt. Of misschien kom je naar Barcelona om een masters opleiding te doen en heb je een (parttime)-job nodig.

Werken in een contactcenter kan dan een ideale oplossing zijn.

Voor vragen rond verhuizen naar Barcelona en werken in een callcenter kan je ons vrijblijvend contacteren.

.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *