Tips om van je baan in een contactcenter een succes te maken

Werken als medewerker op de klantendienst kan heel aangenaam zijn als je weet wat je kan verwachten. Hier zijn wat tips:

– goed luisteren: De klant moet het gevoel krijgen dat je begaan bent met wat die probeert over te brengen en dat jij het probleem op een zo goed mogelijke manier wil oplossen. Als je hier in slaagt zal de klant de conversatie met een tevreden gevoel beëindigen.

– gericht vragen stellen: Hoe beter je vragen kan stellen hoe beter je het probleem van de klant zal begrijpen en dus ook kan oplossen. Bij technische ondersteuning is het belangrijk om te vragen hoe lang hij het probleem al ervaart en wat hij al heeft gedaan om het probleem op te lossen.

– klant keuze laten: Alle mogelijkheden uitleggen en de klant dan de optie geven om te kiezen. Dit geeft de klant het gevoel geven dat hij zelf kan beslissen.

– empathie: Het gevoel overbrengen dat je begaan bent met de klant en begrip tonen voor eventuele frustratie. Een ontevreden klant heeft redenen om zich zo te voelen

– opvolging: Niet enkel zeggen dat je het gaat oplossen het ook echt oplossen en de klant de volgende dag of in de loop van dezelfde dag nog laten weten wat je aan het doen bent om het op te lossen. Dit geeft de klant het gevoel dat hij belangrijk is. Je hebt dan het probleem van de klant misschien niet direct opgelost, maar de klant is tevreden omdat hij het gevoel krijgt dat er aan gewerkt wordt en dat de klant serieus wordt genomen.

Customer experience is heel belangrijk . Een ontevreden klant zal snel zijn ongenoegen uiten via social media, een klant die positief verrast werd door de klantendienst zal het evengoed niet nalaten omdat dit te communiceren via social media en dit ook delen met vrienden en kenissen.

Je zal natuurlijk een gerichte training ontvangen met veel meer richtlijnen maar enkele tips voor je begint kunnen nooit kwaad.

Een tevreden klant is een klant die blijft!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *